Quinoa- falafel bowl

Gebaseerd op een recept van Feel Good By Food maak ik deze lekkere soul bowl. Soms lijkt het eten wel lekkerder als je het alleen al in een bowl stopt. Ik eet liever quinoa dan couscous wat natuurlijk traditioneel bij falafel past. Quinoa is een langzame koolhydraat dus weet ik zeker dat ik langer vol zit. Probeer het eens. Dit is voor de lunch voor 2 dagen of avondeten voor 2 personen. 

INGREDIËNTEN

150 gram quinoa
1 groentebouillon tablet
1 pakje falafel
2 eetlepels hummus
2 teentjes knoflook
1 avocado
halve courgette in kleine stukjes
250 gram champignons in kleine stukjes
1 rode paprika in kleine stukjes
10 cherrytomaatjes
verse koriander

METHODE

1. Bereid de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de groentebouillon tablet toe aan het water waarin je de quinoa kookt.

2. Verwarm een koekepan of wok met olijfolie en bak de knoflook, courgette, paprika en champignons ongeveer 10 minuten aan.

3. Bereid nu de koude groenten voor. Snijd de tomaatjes doormidden en de avocado in blokjes. Doe de tomaat en avocado in een kom en hussel door elkaar. Voeg nu de warme quinoa en groente toe en hussel weer.

3. Bak de falafel om en om in 5 minuten op laag vuur.

4. Schep de quinoa mix in de kommen. Verdeel hier de falafel over en schep op beiden kommen een grote eetlepel hummus. Garneer met koriander – dat maakt het echt af. 

Namaste. Nelleke

Read more