Geroosterde bloemkool met linzen

Ik hou er zo van mijn lunch te baseren op groente vanuit de oven. Terwijl ik nog (thuis) werk hoef ik maar een paar kleine dingen te doen (meteen een kleine pauze van het werken), namelijk de oven aan, wat groente snijden, stop in de oven. Daarna kan ik nog even wat werk doen en de oven doet het werk! Probeer deze eens.

INGREDIËNTEN

kleine bloemkool
100g linzen
3-4 zongedroogde tomaten
handvol nootjes
1-2 theelepels kurkema

METHODE

1. Zet de oven aan op 200 graden. 

2. Snijd de bloemkool in kleine stukjes. Plaats op een bakplaat en bestrooi met olijfolie en kurkema. Plaats in de oven als deze opgewarmd is. Het heeft ongeveer een half uurtje nodig om geroosterd te worden. Plaats 5 minuten voor het einde de nootjes erbij. 

3. Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes en plaats op een bord.

4. Warm de linzen op volgens bereidingswijze op de verpakking. 

5. Schep de geroosterde bloemkool en nootjes boven op de zongedrooge tomaten. Strooi de warme linzen erboven op. Eventueel peper en zout toevoegen en nog wat olijfolie of de olie van de zon gedroogde tomaatjes. 

Namaste. Nelleke

Read more